Tre utenlandsturer – tre temaer. Island, Thailand og Øst-Europa.

Varme kilder og vulkaner - fjellstammer - "Dark tourism"

Reiseliv og utvikling er en linje for deg som er lysten på nye eventyr og opplevelser. Vi ser blant annet på hva masseturismen gjør med reisemålene, på hva turismen betyr for etniske stammer og fattige, og hva disse betyr for turismen. Kan turismen avskaffe fattigdommen? Hvordan utvikle turismeprodukter i distriktene i Norge?

Opplevelser

På studieturene får vi mange opplevelser, med fokus på hva turismen gjør med reisemålene og samfunnene, og på hvordan det tilrettelegges for turisme. Hovedfokus på Reiseliv og Utvikling retter seg mot tre studieturer. Se mer på https://www.facebook.com/ReiselivAFHS/

Øst-Europa

En av turene går til et land i Øst-Europa. Vi har tidligere vært i Litauen, Latvia, Hviterussland og Russland, men andre land kan også være aktuelle.

Området har gått gjennom store og dramatiske endringer siden Sovjetunionen gikk i oppløsning i 1991. Hviterussland er kalt Europas siste diktatur, men også i Russland strammes det til igjen. Ukraina slites mellom øst og vest, og Polen og de baltiske landene begynner igjen å frykte Putin og Russland. Det russiske imperiet ble grunnlagt av vikinger, og flere av våre gamle vikingkonger hadde nære kontakter i området.

Området har de senere årene utviklet turismen, og dette er fantastiske land å reise i. Men, turistene oppsøker også steder som har fått tragiske konsekvenser for store områder, som Tsjernobyl-området.

Thailand

Vår andre studietur går til Thailand. Opplevelsene står i kø på denne turen. Kommende skoleår planlegger vi å besøke Bangkok og omegn, samt at vi vil se på strandområder lenger sør i Thailand.

Island

ThingvellirDen tredje studieturen vår går til vulkanøya Island, Snorre Sturlasons hjemsted. Turismen blomstrer på Island. Mange av de som kommer bader i varme kilder, drar på hvalsafari, ser geysiren Strokkur sende vannsøylen 25-30 meter til værs, ser fantastiske fossefall, rir på islandshester, og opplever nordlyset. Vi ser på Islands historie, kultur og turisme.

Sørlandet

Vi trenger ikke dra langt fra skolen for å ha spennende opplevelser. Søgne har en fantastisk skjærgård, og fra internatet kan man se rett ut på Ny-Hellesund, der Olav den hellige i følge sagnet skal ha æren for det kjente  Olavssundet. På andre siden av det trange sundet, der man i fjellsiden kan se det som mange mener er konturen av Olav, er det naturlige båthavner på begge sider, noe båtfolket vet å sette pris på. Turistene som kommer med lokalbåten fra Høllen i Søgne går også gjerne i land her, for å oppleve den vakre naturen og historien.

Skolen ligger ikke langt fra Kristiansand, og vi har også ei stor hytte med gode fasiliteter på Hovden.

Faglig bredde

Faglig er vi innom mange områder. Nevnes kan blant annet teambuilding, kunnskap om andre kulturer, turlederkurs med Turistforeningen (DNT Sør), guide og reiseleder, hotell- og resepsjonsledelse, festivaler, bærekraftig turisme, destinasjonsutvikling, og mye annet. Reiseliv og Utvikling er for deg som vil forstå mer av turismen enn det som blir beskrevet i turistbrosjyrene.

Folkehøgskolen er uten eksamen og fast pensum. En viktig del av læreprosessen skjer i møte med mennesker og miljøer utenfor skolen. Du møter faglige og sosiale utfordringer på mange plan.  

Gå til søknad

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Cookies